Överleva påsken

Hej!

Nu står påsken innanför dörren och för en beroendeperson är det ett extra moment att vara försiktig, vaksam och tyvärr en högtid med många triggers. En utmaning för oss beroendepersonligheter, framförallt oss mat- och sockerberoende.

Så hur överlever vi? 
Jag har hittat några metoder för hur jag klarar av högtider när suget blir extra stort.

Firar jag påsk hos någon annan (eller annan högtid för den delen) så ringer jag till värden för bjudningen och informerar att jag äter en specialkost och att de inte behöver göra något specifikt för mig. Ofta brukar värden vilja bjuda på någonting och då brukar jag säga att jag äter det som jag kan, men att jag antingen tar med mig annan mat, eller äter innan jag kommer. 

Jag förbereder mig innan kalaset med träning för att vara högt i mina hormonnivåer och således kunna stå emot alla freselser som kommer. Träning behöver inte vara högintensivt, det kan räcka med en promenad.

De senaste månaderna har jag även byggt upp ett relativt stort nätverk av beroendevänner som jag nu kan ta hjälp av inför högtiden. 
Jag har några att ringa men också många chattgrupper där jag kan vara aktiv när det blir extra jobbigt, eller stötta andra om de har det jobbigare än vad jag själv har.

Tillsammans är vi starka. 


mytaste.se