Att laga bra mat behöver inte vara komplicerat eller ta lång tid

Hej!

Vem sa att LCHF behöver vara avancerad, kostsamt eller ta tid?
Bra val är inte nödvändigtvis vara tidskrävande, avancerade eller kosta skjortan.

Här nedan finns några recept som är ekonomiska, snabba och enkla :)
Gazpacho. Tar ca 15 minuter att tillaga med få ingredienser. Recept finns här!
Receptet är såklart billigast sommartid med tanke på ingredienserna, men en god vegetarisk rätt även på vintern. Eftersom rätten är vegetarisk blir den ju ett billigt alternativ :)
Kycklingben i ugn med valfria grönsaker är en enkel och ekonomisk rätt att tillaga. Senast igår köpte jag 1kg kycklingben för inte ens 25 kr.
Ja tiden för kycklingen i ugnen tar lite tid, men den sköter sig själv och du kan enkelt pyssla med något annat under tiden som kycklingen tillagas.
Restpyttipanna på kålrot, broccolistam, morot, lök och kött. Ett smart sätt att ta tillvara på rester i hemmet men göra en god rätt som uppskattas av de felsta. Kika bara in färgerna! Det är en fröjd för ögat!
Vad tar rätten att laga? Kanske 20-30 minuter totalt med hackning av grönsaker/rotfrukter inräknade.
Enkelt enkelt enkelt! Stekt korv med fetaost och smörstekta champinjoner tillsammans med sallad vid sidan. Tog knappt 15 minuter att tillaga och var otroligt mättande! För ett mer ekonomiskt alternativ kan du strunta i avokadon. Fett får du ju i dig genom de smörstekta champinjonerna och näringsämnen finns det gott om i grönsaker. Välj och variera efter behov och önskemål.
lchf - lchfkost - lchfmat
mytaste.se