Vit- och blomkålswaps

Hej!

Efter att ha börjat laga omelettwraps (recept här) sneglade jag ut i köket och fick en idé. Går det att göra wraps på något annat som jag har hemma?
Jag kikade på både vitkålen och blomkålen och fick inspiration och delar därför med mig av ett recept på vit- och blomkålswraps som jag idag lagat!

Du behöver:

400 g vitkål
400 g blomkål
3 ägg
0,5 dl fiberhusk
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm vitlökspulver

Skär vitkålen grovt i bitar och koka tillsammans med blomkål i ca 10 minuter så att grönsakerna blivit mjuka.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Häll av vatten och låt vila en stund. Testa att pressa ut ytterligare vatten ur grönsakerna (om möjligt). 
Stavmixa grönsakerna till mos. Tillsätt ägg, salt och olivolja och blanda. Ta sedan fiberhusk lite i taget och blanda ihop smeten.
Fukta händerna och ta delar av smeten och lägg på bakplåtspapper. Tryck ut delarna på plåten med blöta händer eller använd slickepott för att få så tunna wraps som du kan. 
Ställ in wrapsen i ugnen i ca 10 min. Vänd med stekspade för att få en fin yta på bägge sidor.
(Är det svårt att få loss wrapsen kan du lägga bakplåtspapper över och vända wrapsen och pensla med kallt på den varma sidan för att få wrapsen att lossna)
Ställ in i ugnen igen tills wrapsen får fin färg.
Använd wrapsen till frukost, utflykt, middag. Fyll de med valfri fyllning eller önskemål. Varför inte testa till tacosen?
lchf - lchfkost - lchflunch - lchfmat - lchfmiddag - lchftillbehör
mytaste.se