Små mozarella-vitlöksbröd
Hej!
Här kommer ett recept på små mozarella- och vitlöksbröd!
Du behöver:
1 pkt mozarella (klotformat)
25g färskost naturell
1 ägg
2 msk kokosnötsmjöl
1/2 tsk vitlökspulver
1 krm salt
Skär mozarellan i små bitar. Blanda med färskosten och micra eller smält på spis (Om du micrar, kör 60 sekunder men blanda blandningen var 20 sekund).
Blanda i kokosnötsmjöl, vitlökspulver, salt och ägg. Blanda väl. Ställ in i kylen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram degen och baka ut med hjälp av kokosnötsmjöl och blötade händer.
Lägg på bakplåtspapper och låt vara i ugnen mellan 5-10 min. Ju längre desto fastare bröd, ju kortare tid desto mjukare :)
Här kommer ett recept på små mozarella- och vitlöksbröd!
Du behöver:
1 pkt mozarella (klotformat)
25g färskost naturell
1 ägg
2 msk kokosnötsmjöl
1/2 tsk vitlökspulver
1 krm salt
Skär mozarellan i små bitar. Blanda med färskosten och micra eller smält på spis (Om du micrar, kör 60 sekunder men blanda blandningen var 20 sekund).
Blanda i kokosnötsmjöl, vitlökspulver, salt och ägg. Blanda väl. Ställ in i kylen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram degen och baka ut med hjälp av kokosnötsmjöl och blötade händer.
Lägg på bakplåtspapper och låt vara i ugnen mellan 5-10 min. Ju längre desto fastare bröd, ju kortare tid desto mjukare :)



Jag gjorde mina bröd små men går givetvis att göra större men då får låta de vara längre tid i ugnen.
De små gör sig utmärkt att äta som de är eller att doppa i en god dipp.
De små gör sig utmärkt att äta som de är eller att doppa i en god dipp.