Meatza!

Hej!

Något som återkommer till mig flertalet gånger är detta underbara recept på meatza som jag brukar tillaga hemma. 
Jag tillagar ofta extra mycket som jag har som matlådor till jobbet eller sparar i frysen till andra dagar när orken eller tiden inte finns till.
Detta är enbart receptet för själva meatzan, inte för varken tomatsås eller topping. 
Tips på topping kan vara svamp, grönsaker, tomat, ost mm.


För två personer:

400g köttfärs
1 ägg
Salt
Kryddning (ex timjan, sambal oelek mf)

Enkel tomatsås
1 pkt krossade/passerade tomater
Salt
Oregano


Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda köttfärsen med ägg, salt och kryddning. 
Se till att trycka ut köttfärsen på bakplåtspapper och skjutsa in i ugnen i ca 7-8 minuter.
När du tar ut den ser den ganska tråkig, ledsen och är ganska vattnig. Häll av vattnet och lägg på valfri topping. 
Sätt in i ugnen igen i ca 4 minuter till toppingen tillagats eller tills osten smält (om du har ost på).
När du tar ut pizzan kan du toppa ytterligare med valfria tillbehör.
 
lchf - lchfmat - lchfmiddag
mytaste.se