Jaha vad gör jag nu då?

Hej!

Idag tänkte jag att vi ska klura lite på vad man gör när man nått sina viktmål. Jag själv har aldrig tidigare nått mina viktmål för mitt beroende har kommit emellan och jag har inte lyckats gå ner de kilona jag önskat.
Numera har jag ingen aning om jag nått mitt viktmål. Vågen är bortplockad och jag är lyckligt ovetande om hur mycket jag väger.

Jag känner mig (förutom min skadade rygg) stark i min kropp. Jag känner mig tillräckligt lätt för att ha energi och ork. 
Jag har minskat tre klädstorlekar och jag börjar mer och mer att trivas i min kropp.

Så vad gör jag nudå?
När jag nått mitt mål hur går jag då vidare? 
Hur hittar jag motivationen att fortsätta? Vart ska jag nu ta vägen?

För min del är det att titta inåt och fundera på hur mår jag i min kropp. Hur mår jag nu kontra hur jag mådde tidigare med en annan kosthållning. 
Har min viktminskning tagit tid har jag troligtvis hunnit hänga med med huvudet och se och förstå vad viktminskningen inneburit. Jag har inte stressat och låtit min kropp ta den tid den behövt. 

Med det har jag hunnit vänja mig vid den livsstilsförändring jag gjort. Att äta enligt den kosthållning jag har just nu är inget svårt och jag behöver inte tänka mer på min mat nu än vad jag gjorde tidigare. 
Jag har ändrat mitt sätt att leva och hur jag ser på mat och hälsa.

Så hur ska jag se på framtiden nu när jag nått mina mål?
Det blir lite som en resa att börja om fast ändå inte. Kosthållningen har jag ju klar för mig. Jag mår bra av att äta LCHF och kommer därför att fortsätta med det. Vad som däremot är intressant i nuläget är att jag kan ändra min kost från att ha ätit mat för viktminskning till att nu bara äta mat.
Personligen måste jag förstås förhålla mig till mitt beroende som är högst kopplat till mat.
För andra personer och kanske för dig som läser detta nu kan du börja experimentera med maten igen, eller bara hålla dig till det du vet fungerar.
Varför bryta ett vinnande koncept? Kroppen kommer ju att stanna av sig själv när den är nöjd. Om du däremot inte har några problem och skulle vilja avnjuta substitut kan du börja testa dig fram till vad som fungerar för dig. Det är trots allt bara DU som kan välja hur DU ska leva ditt liv.
Men kom ihåg att det är ditt förra levnadssätt som skapade gjorde att du hoppade på resan med LCHF från första början. Det var ditt förra levnadssätt som gjorde att du sökte dig till något annat. 
Det är ditt nuvarande levnadssätt som gjort att du kommit dit du är idag. Du har redan bytt livsstil en gång och sett att det fungerar och du mår bra av det. Varför byta tillbaka nu?

 
 
 
Viktminskning - viktminskningmedlchf
mytaste.se