71 dagar sockerfri!

Hej!


Med stolthet och glädje är det underbart att kunna säga att jag varit helt sockerfri i 71 dagar nu! Dvs mer än två månader!
Jag har slagit ett personligt rekord som jag bara önskar ska bli längre och längre.
Jag känner mig glad.
Jag förstår till fullo att det inte går som en dans på rosor varje dag, men varje gång jag lyckas stå emot suget så är jag lite stoltare, lite nöjdare och jag har lärt mig tekniker för att tänka, göra och agera när jag är i närheten av drogen. Jag kan hantera det. 

Jag måste däremot erkänna att jag är livrädd för ett återfall. Jag är så rädd för ett återfall för rädslan av att fastna och inte kunna börja om igen. Hur skulle jag hantera ett återfall och hur länge skulle jag vara fast? 
Jag försöker intala mig rädslan för återfall när jag blir sugen också. På något vis hjälper det mig att hålla mig abstinent. Att tänka på vad som änder om jag bara ta dendär "biten" eller "bara lite". Jag vet ju att biten och bara lite inte existerar i min värld, så att bara avstå är så mycket enklare.

I början ville jag lukta på saker och ting för att känna att jag ändå kunde få ta del av den goda lukten, nu den senaste månaden har jag börjat förstå att även det är ett sjukt beteende så jag har istället avstått från att lukta (det kan ju faktiskt trigga också!) och igår när de andra åt nötter här hemma så frågade jag snällt om vi kunde ställa undan nötterna så att de ej stod framför mig. Även små steg kan vara stora steg.
 


sockerberoende
mytaste.se