Lång dag, men bra dag!

Hej!

Här sitter jag och skriver från ett södre landskap än mitt eget i mina föräldrars sommarstuga. 
Det är väldigt tomt utan barn och sambo, och väldigt ovant då sommarhuset är ett "tillbakaköpt" hus som såldes av min farmor och farfar på 90-talet och som mina föräldrar köpt tillbaka från de som köpte huset av min farmor och farmor (eller ja, barnen i hushållet till de som köpte).

Känslan är rätt häftig. 
Det hade varit roligt om både farmor och farfar också hade fått vara med och uppleva det. 
Senare ikväll kommer min mamma hit också, och till helgen kommer även min far hit. Blir lite speciellt att kunna få umgås själv med sina föräldra såhär i vuxen ålder. Det händer sällan.
Nu ska jag själv börja en utbildning imorgon så jag kommer att vara borta majoriteten av tiden på dagarna men vi kommer ju att kunnas ses på kvällarna :)

Just nu dricker jag en kopp te och har tänt de ledljus som finns här. Ska snart ta och packa upp i "mitt rum" som jag lånar när jag är här, och sedan vänta på att familjen ringer hemifrån för att säga godnatt <3.

Dagen har varit en av de bättre dagarna trots att jag varit på vift en hel del. Jag har åkt förbi mitt gamla boende i Göteborg, hälsat på min mormor och morfars grav och hälsat på en vän jag saknat mkt och träffar alltför sällan (men vill gärna träffa oftare). En dag med bra friskfaktorer!

(null)

Närmar mig 100 dagar som sockerfri! 

Simply food á la Jennifer

Hej!

Ibland krävs det inte så mycket recept för att få till en bra och mättande måltid.
Därför tänkte jag dela med mig av följande "recept".

Du behöver:

Vaxbönor
Haricots Verts
Avokado
Korv med hög kötthalt
Salt
Peppar
Smör

Dela korven och grönsakerna efter önskemål (eller ta vaxbönorna och haricots vertsen som de är). Stek i smör, (men vänta med avokadon)
Stek avokadon för sig i med smör, (eller ät som den är!). Krydda blandningen efter behov, smak och tycke.
 
lchf - lchfkost - lchflunch - lchfmat - lchfmiddag - lchfrecept

INSTAGRAM

mytaste.se

Små mozarella-vitlöksbröd

Hej!

Här kommer ett recept på små mozarella- och vitlöksbröd!

Du behöver:
1 pkt mozarella (klotformat)
25g färskost naturell
1 ägg
2 msk kokosnötsmjöl
1/2 tsk vitlökspulver
1 krm salt

Skär mozarellan i små bitar. Blanda med färskosten och micra eller smält på spis (Om du micrar, kör 60 sekunder men blanda blandningen var 20 sekund). 

Blanda i kokosnötsmjöl, vitlökspulver, salt och ägg. Blanda väl. Ställ in i kylen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.

Ta fram degen och baka ut med hjälp av kokosnötsmjöl och blötade händer. 
Lägg på bakplåtspapper och låt vara i ugnen mellan 5-10 min. Ju längre desto fastare bröd, ju kortare tid desto mjukare :)
Jag gjorde mina bröd små men går givetvis att göra större men då får låta de vara längre tid i ugnen.
De små gör sig utmärkt att äta som de är eller att doppa i en god dipp.
lchf - lchfbröd - lchfkost - lchfmat

INSTAGRAM

mytaste.se
mytaste.se