Svårt att hitta i LCHF djungeln?

Hej!

Svårt att hitta i LCHF djungeln?
Ni är inte ensamna!

Det är ofta jag går in och läser en LCHF-blogg för att stunden senare gå in till nästa LCHF-blogg och de går emot varandra. 
Hur ska jag på andra sidan veta vad som är "rätt" respektive "fel"? 
Nja, kanske finns det inga rätt och fel utan tolkningar utifrån den egna individen (den som bloggar) utifrån LCHF-kosten.

Jag har kommit vidare till att förstå att vi är olika individer, vad som fungerar för mig kanske inte fungerar för personen bredvid mig. Vi kan tycka om olika livsmedel och ha olika mål med vår LCHF-kost.
Äta för viktminskning?
Äta för hälsa?
Äta för att minska värk? 

Jag personligen kan förespråka en gren medan en annan bloggare förespråkar något annat. Rätt eller fel? Kanske bara en annan tolkning utifrån det egna behovet. 
Att följa flera bloggare är ingen nackdel för då får jag som läsare flera perspektiv att se på saken och bilda min egen uppfattning, men som ny eller utan kunskap i ämnet blir det motsatt effekt och jag blir mer förrvirrad än tidigare och rentav ganska frustrerad och uppgiven emellanåt.

Så vad ska jag göra då?
Mitt tips är att du i( åtminstone i början) hittar en specifik bloggare som har en stil/tankesätt som du håller med om. Kanske lever ni liknande liv, eller lever bloggaren det livet du önskar leva?
Att välja en specifik bloggare som du tycker om gör det enklare för dig att bestämma vad du vill ta in för info och hur du tar in infon.
Det är min EGNA uppfattning och hur JAG gjort när jag sållat i mina LCHF kunskaper och vinklar på kosthållningen.
Fungerar du bättre av att följa flera stycken bloggare så gör det(!), DU väljer hur du vill tolka information och hur DU vill äta.
Vad DU vill göra för val är upp till dig.


 


Vem/vilka bloggare är era favoriter och varför?

lchf
mytaste.se