Näringsrik och bra mat.

Hej!

Så länge jag ätit LCHF har jag stött på kritik av och till.
I olika sällskap och konstellationer. Under min "LCHF-karriär" har jag förstås genomgått en hel del olika stadier och trender. En del bättre och en del sämre under åren.
Jag har varit åt det extrema hållet och jag har varit åt det mer liberala hållet. 

Med min nya kunskap vet jag bättre hur jag ska tänka med min egen mat och ska jobba och testa på vad som är bra för mig. 
Sedan får jag ta in mitt sockerberoende i bilden och en del livsmedel får jag välja bort för konsekvenserna blir att jag stimulerar beroendesjukdomen och riskerar att konsumera livsmedel som är riktigt dåliga för mig.

Jag kommer nu att ändra min kost med små medel och modiferingen innebär inte så stor skillnad till hur jag äter nu, men jag kommer att utesluta en del livsmedel jag ätit tidigare samt lägga till och tänka om kring en del andra.
När jag under helgen sneglat på mina klasskompisar och deras mat har jag insett hur lika och hur olika vi äter. 
Skulle någon utifrån som "äter vanligt" titta in på vårt lunchbord tror jag att vi alla hade fått kommentaren "vad nyttigt du/ni äter!".
Tallrikarna var färglada med olika grönsaker i varierande former och storlekar. 
De såg inte ut som stereotypiska LCHF tallrikar á la bea och köttbit direkt, utan maten på tallrikarna bestod av ren mat, mycket grönsaker, proteiner och naturliga fetter.
Näringsrik och bra mat helt enkelt. 
LCHF är inte bara en köttbit och en gräddig sås. Det kan gå bra vid enstaka fall och tillfällen och är självklart bättre än att äta en måltid bestående av pommes frites och ketchup, men varken eller är fullständiga måltider.
Vi behöver få i oss mer än bara fett och proteiner. Vi behöver få i oss vitaminer och mineraler, och visst det kommer kosta några kolhydrater på vägen, men vi vinner så mycket på att äta grönsaker med naturliga kolhydrater i för att få i oss alla de vitaminer vi behöver. Släng till lite nötter och du är i hamn med vad din kropp behöver rent näringsmässigt.
 


lchf - lchfkost - lchfmat
mytaste.se