Mellan 7-17 går det bra. Sen känner jag mig som tvingad att äta

"Mellan 7-17 går allt jättebra! Men på kvällen känner jag mig nästan tvingad att äta"

Igenkänning? 

Förr var detta mitt sätt att tänka och känna varje dag oavsett om det var vardag eller helg. Dagen började ofta med att jag vägde mig och det satte tonen, känslan och humöret för hela dagen. Hade jag överätit eller ätit socker kvällen innan visste jag att jag skulle bli ledsen när dagen efter började med en plussiffra på vågen. Ändå var jag tvungen att tvångsmässigt väga mig. 
Jag var tvungen att kontrollera dagen med antingen underätning eller besatthet över mat och portionstorlek vid matintag. När jag kommit hem kände jag mig oavsett stolt för jag hade ju "kontrollen". Jag hade för några timmar hållt beroendet aktivt med kontroll som ångestdämpning. Men sen ... Ja sen kom ju detdär sötsuget som inte gick att stå emot. Abstinensen smög på och det kändes som om jag skulle gå sönder om jag inte fick inta min huvuddrog. 
Varje dag gick på repeat med samma besatthet, skuld och skam, ångest, vikthets och dålig självkänsla. 
Till vilken nytta?
.
.
Idag är jag fri från min besatthet. Beroendet har inte kontroll över mig utan jag har kontroll över mitt beroende. Jag vågade arr ta beslutet när jag var som mest desperat och på botten. En lång väg att klättra men så himla värt det. Jag är så tacksam.

 
 
 
lchf - sockerberoende
mytaste.se