Beroende med flera utlopp.

Hej!

Många erkännanden har kommit upp för mig själv sedan jag blev sockerfri. Jag har varit betydligt mer öppen mot andra och men framförallt har jag varit brutalt ärlig med och mot mig själv.
Ändå har jag inte varit fullt så observant på att tecknen som smygit sig på att jag börjar få svårt att stå emot "suget". 
Jag har tillåtit mig själv att äta lite mer. Äta utöver min matplan borde redan där vara ett tecken?
När jag tillät mig att testa att äta mejerier var ett annat tecken.
Varför skulle jag testa när jag bestämt mig för att vara mejerifri?
Det gav inga goda resultat.
Jag har valt att inte känna skuld och skam i samband med mat utan inse att jag inte är mer än människa och det biokemiska som kidnappar min hjärna är så otroligt starkt.
Varför skuldbelägga mig för det problem jag har? Det jag kan göra är att ta ansvar för mina handlingar istället och aktivit jobba för att inte trilla tillbaka.

Kroppen hjälpte mig som en snäll och omtänksam vän. En smärtsam men omtänksam vän.
Efter att ha ätit mejerier gjorde kroppen uppror och har gjort i två dagar och gör otroligt ont. Jag väljer att se det som att kroppen tydligt vill visa mig att mejerier inte är bra för mig, och få mig att förstå att jag inte mår bra av mejerier.
Tack kroppen :)
Inte kul att må dåligt, men tacksamt att jag lyssnar på kroppen som säger "NEJ!" till mig. Nu är det upp till mig att lyssna, börja om och ta fram mina redskap för att hålla mig abstinent. 
Huvuddrogen har jag varit fri från i över 100 dagar nu och i det känner jag mig stark. Men jag inser ju att beroendet tar utlopp på andra sätt istället. Jag måste bara vara uppmärksam på andra utlopp och jobba aktivit för att uppmärksamma mina utlopp. Inte alltid så lätt som det låter, men det gäller att vara öppen mot mig själv och samtidigt ärlig över mina utlopp.

Viljan av att vara fri från beroende och att vinsten är större än uppoffringen. Komma ihåg varför jag från första ville bli fri från mitt beroende, och hur bra jag kan må som abstinent.


sockerberoende
mytaste.se