LCHF-Mat är min kropps drivmedel och min medicin

Tänk vad som kan hända med en människa.
Förr kunde jag äta så mkt skit. Skippa mat helt och förlita mig på näringsfattiga produkter att fylla min mage.

Jag missbrukade så mycket socker och mjöl (innan jag blev glutenintolerant) att jag borde hajat till mer. 
Halva dagen gick det jättebra! Jag kunde äta en liten frukost och tycka att jag var ’duktig’. Duktig när jag svalt. Hur illa är inte det? En sanning jag förstår idag.
Jag ansåg mig vara duktig ju mindre jag konsumerade för visst var det ju så, att det handlade om balans. Så pratade de iaf.
"Ät mindre och rör på dig mer". 
Åh hjälp vad jag åt mindre, och åh hjälp vad jag tränade i perioder. 
Åh hjälp vad jag missbrukade socker däremellan. 
Åh hjälp vad dåligt jag mådde


Alltid, ALLTID kom sötsuget smygande och på eftermiddagen/kvällen intogs mängder med socker. Ångesten kom strax som ett brev på posten, likaså dåsigheten, men värst var skuldkänslorna varje gång. Tillsammans med det stora självföraktet. Den stora nedklankningen på mig själv.


Nuförtiden äter jag mat som betydligt minskat min ångest och skuldkänslor. Jag äter riktig mat och jag svälter inte! Jag kopplar ej samman svält som något bra längre, fasta ok (16:8 5:2 mm ) men svält nono. 
Dåsigheten förekommer ej och självföraktet är bättre även om jag ej helt är där än. 


LCHF-Mat är min kropps drivmedel och min medicin. Genom att försöka se det på det sättet kommer jag att komma långt, för jag är redan på väg. Jag mår så mycket bättre för varje sekund jag håller mig undan socker, och jag mår så mycket sämre när jag tar till mig socker.
Valet är ju egentligen så enkelt.
Ändå är detdär sötsugen så enormt starkt. Det är ibland som att det helt tar över kroppen. Som att själva drivet av något sött gör att man ser sig själv på utsidan och går och gör något mot sin vilja.
För ibland har jag inte velat äta socker, gud nej jag vill ju må bra, jag vet att jag mår dåligt av det och ändå, ändå så har det vunnit över mig så många gånger. 
Men jag är trött på att förlora nu.
Trött på att stå på andra sidan och må dåligt.
Jag vill må bra, och jag tror innerligt att jag hittat det som hjälper mig till god hälsa, till en bättre psykisk hälsa och mindre självförsakt gentemot mig själv.
 
mytaste.se