Gör din egen kefir!

Hej!

Ni kan ju omöjligen ha undgått att jag konsumerar en hel del kefir per dag? Därför känns det ju inte mer än rätt att jag ger en förklaring till hur jag gör min kefir!

Du behöver:

Glasburk
Sil i plast
Duk med gummiband
Sked i plast eller trä
2 msk Kefirgryn
2-3 dl Ohomoniserad mjölk

Börja med att sila dina gryn.

Häll sedan i i dina kefirgryn i en glasburk och fyll på med mjölk.
Ta sedan en duk med gummiband och låt stå i rumstemperatur mellan 12-24 timmar och fermentera. 
Sila av grynen och använd den färdiga kefiren. Påbörja en ny omgång kefir med en ny glasburk och fyll på med mjölk.
Önskar du pausa din kefirtillverkning går det utmärkt att lägga in en ny omgång (kefirgryn med mjölk i en glasburk med duk på) i kylen.


Kefiren går att användas till att dricka som den är, använda i matlagning eller som min dagliga rutin, Kefirsmoothie!
 
 
 
mytaste.se