Börjar jag skilja på hunger och sug?

Hej!

I förra veckan började jag med periodisk fasta på riktigt. Det var först inte meningen utan blev till pga dålig planering och en vilja att inte göra en avstickare som gjorde att jag först bara åt lunch och skippade frukosten.
Sedan blev det en liknande historia dag två.
Dag tre gick det av bara farten och jag tänkte att om jag mår såhär bra så kan jag ju testa lite till?
Jag har magiskt nog inte känt mig så hungrig på morgonen, men kring lunchtid på jobbet så kurrar magen, jag känner mig slö och jag förstår att "nu är jag hungrig".

När det är middagstid känner jag oftast inte på samma sätt. 
Jag äter ändå middag med familjen för att vi ska ju förstås äta tillsammans, och jag vill hålla mig mätt. Att vara mätt dämpar mitt sockersug och gör att abstinensen är lättare.

När jag på kvällskvisten känner mig sugen, eller hungrig vet jag inte var skillnaden är. Är jag hungrig eller är jag bara sugen? Vill jag bara äta för ätandets skull eller är jag uttråkad? Eller hungrig? Eller sugen?
Det är ganska svårt att avgöra faktiskt.

Idag till min stora förvåning har jag inte ätit någon middag alls för att jag inte varit hungrig. Okej egentligen inte eftersom jag åt en fet lasagne till lunch idag toppad med extra smör som la på när jag värmde maten.

Jag var ute på vift när middagen serverades och när jag kom hem försökte jag att känna efter om jag var hungrig eller inte men kände varken kurr i magen, slöhet eller ett sug efter något annat heller. 
Jag bestämde mig för att testa att inte äta någon middag och jag är ännu nu, efter halv tio inte hungrig, inte heller sugen. Druckit både vatten och te för att jag tycker att det är gott, plus att jag är lite frusen. 
Idag har jag lyssnat på min kropp som jag tror vant sig vid fettdrift nu och jag hoppas att detta är starten till att jag känner hunger, och kan skilja på hunger och sug i framtiden.
Nu börjar jag känna mig trött och då kommer ett sug krypande, men det tror jag beror på tröttheten som skapar suget i kroppen. Jag får istället försöka härda ut den sista vakentiden, för att sedan gå och lägga mig i tid och vila inför ännu en låååååååååång dag imorgon.

Dagens mat :). Recept på lasagneplattor hittar ni förresten här.
mytaste.se