Auberginelasagne

Hej!

Storkok på g? Här kommer ett recept på auberginelasagne som räcker flera portioner!
Att frysa in, göra matlådor av och äta till middag. Alternativt halvera receptet om du enbart vill göra en rätt för 4 portioner.
 
Du behöver:

800g köttfärs
1 st lök
1 st vitlöksklyfta
1 st Aubergine
1 pkt krossade tomater
1 tsk timjan
1 tsk basilika
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 krm salt
1 krm peppar
smör

Äggstanning:
5 dl creme fraiche
2 dl ost
2 st ägg
salt
peppar
vitlök

Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att skära upp auberginen i skivor, i långa bitar eller på bredden (du väljer), salta auberginen och låt den dra i ca tio minuter för att få ur vätskan i auberginen. Torka av vätskan på auberginen
Hacka lök och vitlök och fräs i smör tillsammans med köttfärsen. Häll på krossade tomater och lägg i kryddorna. Låt puttra köttfärssåsen medan du gör iordning äggstanningen. Köttfärssåsen ska koka ihop så att vattnet dunstar.
Häll i creme fraiche och ost och värm på plattan så att osten smälter. Häll i salt, peppar och vitlök och blanda. Blanda sedan ner ägg i smeten. 
Ta fram em ugnfast form och lägg aubergine i botten, varva med köttfärssås. Toppa med äggstanning och häll lite extra oregano på toppen :)
Grädda i ugnen i ca 30 min eller till den får fin färg :)
Låt svalna en liten stund efteråt. Ät :)
 
mytaste.se