Kokta haricots verts med avokado

Hej!

Sist tipsade jag om stekta haricots verts med avokado. 
Idag tipsar jag om kokta haricots verts med avokado!

Receptet är densamma:

500g haricots verts
1 st avokado
Smör
Salt
Peppar


Koka upp haricots verts enligt instruktioner. Häll av vattnet. Salta och peppra och lägg på en klick smör som får smälta över bönorna. Dela avokadon i bitar och blanda med bönorna. 
Häll över i en trevlig skål och servera :)

Bild från gårddagens middag med kokta bönor med smör och avokado.

Auberginelasagne

Hej!

Storkok på g? Här kommer ett recept på auberginelasagne som räcker flera portioner!
Att frysa in, göra matlådor av och äta till middag. Alternativt halvera receptet om du enbart vill göra en rätt för 4 portioner.
 
Du behöver:

800g köttfärs
1 st lök
1 st vitlöksklyfta
1 st Aubergine
1 pkt krossade tomater
1 tsk timjan
1 tsk basilika
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 krm salt
1 krm peppar
smör

Äggstanning:
5 dl creme fraiche
2 dl ost
2 st ägg
salt
peppar
vitlök

Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att skära upp auberginen i skivor, i långa bitar eller på bredden (du väljer), salta auberginen och låt den dra i ca tio minuter för att få ur vätskan i auberginen. Torka av vätskan på auberginen
Hacka lök och vitlök och fräs i smör tillsammans med köttfärsen. Häll på krossade tomater och lägg i kryddorna. Låt puttra köttfärssåsen medan du gör iordning äggstanningen. Köttfärssåsen ska koka ihop så att vattnet dunstar.
Häll i creme fraiche och ost och värm på plattan så att osten smälter. Häll i salt, peppar och vitlök och blanda. Blanda sedan ner ägg i smeten. 
Ta fram em ugnfast form och lägg aubergine i botten, varva med köttfärssås. Toppa med äggstanning och häll lite extra oregano på toppen :)
Grädda i ugnen i ca 30 min eller till den får fin färg :)
Låt svalna en liten stund efteråt. Ät :)
 

Sugen på att göra egen kefir?

Hej!

Är du sugen på att testa att göra egen kefir och ta del av nyttigheterna i den naturliga probiotika som finns i kefir? Information om vad tibetansk kefir finner du här.
Här finns en beskrivning på hur du går tillväga gör själva kefir-making-processen.
När kefiren är färdig kan du använda den till att laga mat med eller göra som jag, använda till en kefirsmoothie och boosta kroppen med nyttiga bakterier.

Mitt helt klart bästa recept på kefirsmoothie med avokado, hallon och vanilj finner du här, annars finns såklart ytterligare ett mer grönare alternativ här.
Har du en egen favoritsmoothie som du brukar göra? Varför inte byta ut vätskan mot kefir?


För att börja behöver du givetvis kefirgryn, så släng iväg ett mail till capibapp@gmail.com så skickar jag gryn till dig, där du enbart betalar för frakten av grynen :)

 
 


mytaste.se