Två läsarfrågor

 
"Hej! Vilken fin blogg du har! Du inspirerar verkligen mig. Jag undrar hur mycket har du gått ner i vikt och hur fort har det gått? Jag börjar själv tappa motivation just nu. Vikten står still men jag mår toppen i kroppen, men jag börjar tröttna på att inte se något på vågen" Hej! 
Tack så mycket, vad gulligt sagt :). Det värmer verkligen. Frågan om vikt är för mig är ganska speciell. Jag har tidigare haft ett maniskt beteende gällande viktnedgång. Idag är den friskare. Jag väljer därför att berätta om min viktnedgång under min nu friska period som sockerfri vilket jag varit sedan 29 oktober.
Jag har på de senaste sju veckorna gått ner sex kilo. Jag har haft turen att gå ner nästan ett kilo i veckan. Vad som däremot visar mer än vågen är måttbandet! Så även om jag vid en vecka stod helt still i vikten hade jag ändå minskat i omfång. Kanske är det så även för dig? Har du mätt dig? Om inte annat gör det, det kan betyda så mycket mer än några siffror på vågen. Mår du dessutom bra i kroppen så är det ju underbart! Att sluta äta något som får dig att må bra vore ju tokigt tycker jag. Viktminskning kan ta olika lång tid beroende på din bakgrund, hur du äter eller bara rentav hur stressad du är. Ge inte upp :)

_______________________________________________________________________

"Tjena! Har du många vänner som förstår och stöttar dig i din kosthållning? Eller hur står du på dig? Känner att jag hela tiden blir ifrågasatt" 

Hej!
Jag har en sambo som äter LCHF tillsammans med mig och stöttar mig fullkomligt! Jag är mer strikt än honom dock och bryter inte min LCHF och mitt sockerfria liv medan han är frisk och kan göra det utan problem då och då. De flesta av mina vänner äter "vanligt" men jag har några få vänner som börjat äta LCHF de senaste åren eller blivit intresserade när de sett mig äta och mina resultat. Det är jättekul att kunna peppa och följa varandra, framförallt eftersom jag flyttat ifrån min hemstad och vi inte träffas så mkt (eller alldeles för längesedan). Nuförtiden träffar jag ingen (förutom sambon) som äter LCHF men jag möter oftast nyfikenhet än kritik. När jag ibland möter kritik svarar jag snabbt med att "Jag äter mat som jag mår bra av" utan att säga mer. Om de frågar mig om min kosthållning så säger jag att jag äter LCHF, och vill de ifrågasätta mig så svarar jag igen med att jag äter mat som jag mår bra av, vi får alla hitta det som passar oss. Jag går inte in i diskussioner om vilken kosthållning som är rätt eller fel, bra eller dålig utan säger att jag hittat något som passar mig. Skulle de fråga vidare så kan jag berätta vad jag äter, men skulle det bli en negativ klang så väljer jag att inte svara, eller svarar något likt med "jag kritiserar inte din kosthållning, du äter det du mår bra av, och jag det som jag mår bra av". För det mesta ger sig folk ganska direkt, medan andra, jag gissar på att du upplevt samma sak inte ger sig, och vill argumentera just varför mitt val av mat är fel. Skulle det hända tar jag ett djupt andetag och svarar "jaja" eller så, beroende på mitt humör så kan jag svara att "hade vi pratat politik eller religion hade du betett dig likadant då med att försökt övertala mig att ändra åsikt?". Det senare brukar jag dock säga när jag blir riktigt pissed off, haha.
Jag ska dock säga att majoriteten av de jag träffar knappt säger något mer än "aha okej". Eller så svarar de "ja man får ju hitta något som fungerar för en"

_______________________________________________________________________


1
Ella Svensson

Hej
Jag är lite nyfiken på vart du går din utbildning till kostrådgivare?

Svar: Hej!Läser via Anna Hallén utbildningar :)
capibapp.se

mytaste.se