Planera mat för julen

Hej!

Idag har jag en plan att planera min julmat inför julfirandet hos mina föräldrar.
Julafton är ganska unik för den firas på så många olika sätt hos olika familjer. Många är vi som firar jul, men vi gör det på olika sätt.
I min familj äter vi en jullunch mellan klockan 12-13. Då äter vi julskinka, rödkål och potatismos. Traditionen har ärvts från min pappas släkte med tanken att barnen har störst aptit kring lunchtid och att få mätta och glada barn är A och O för att hålla ut och orka hela julafton.

Efter både Kalle Anka, tomten och julklapparna så äter vi julbord. Däremellan äts det förstås både kakor, godis och dricks julmust. Framförallt äts det i samband med Kalle Anka. 

I år planerar jag att ta med min egen julmat. Jullunchen är enkel då den enbart består av tre livsmedel, och de går enkelt att byta ut för mig.

Julbordet får jag planera lite bättre dock. Jag är inte förtjust i den specifika julmaten och har alltid ändå ätit mest rostbiff på julbordet. Brödet kommer jag sakna så då kommer jag att ta med mig mitt allround bröd som jag bakade igår (recept här).
Köttbullar och korv fixar jag snabbt till hemma inför och kallskuret kan jag äta det som serveras. Även revben kommer jag att äta eftersom vi alltid brukar göra mina neutrala på jul då det är gluten i den marinaden som resten av familjen vill ha.

Jag planerar på att ta med mig kokosolja, ett gott te och några fröknäcken. Så ser planeringen ut just nu, men den ska fyllas på under dagen. 
Jag får även planera in mat för den 23de december samt frukost på julafton och juldagen då det är den tid vi är där. 

mytaste.se