Lasagnette

Hej!

När jag träffade min sambo för snart åtta år sedan blev jag helt blown away av hans lasagnette. Det var det godaste jag någonsin ätit. Några år senare blev jag glutenintolerant och lasagnette var ett minne blott. Nu har jag komponerat en enligt LCHF – L A S A G N E T T E!

Recept:

500g kycklingfärs
2st vitlöksklyftor
1st gul lök
0,5 msk sambal olek
1 pkt krossade tomater
1 msk basilika
1 msk oregano
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Smör

Ostsås:

1 dl syrad grädde
1 dl creme fraiche
150g riven ost
1 st ägg
1 st pressad vitlöksklyfta
salt
svartpeppar

Lasagnette
1 stor Zucchini

Ovanpå:
Valfri ost

Sätt ugnen på 200grader.
Strimla zucchinin i strimlor (likt zoodles) häll lite salt uppe på så att de vätskar ur.
Hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med kycklingfärsen och kryddorna. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar efter behov.
Häll i ingredienserna till ostsåsen och låt koka upp.
Lägg zucchinistrimlor i botten och varva med köttfärs, ostsås, zucchinistrimlor osv. Avsluta med att läggapå valfri ost på toppen.
Ställ in i ugnen i ca 20 min tills osten fått färg. Själv brukar jag sätta ugnen på grill de sista 5 minuterna.

 
 
1
Yvonne Bogren

Hej!
Tack för en härlig LCHF-blogg! Lasagnettrecept måste jag testa snarast! Undrar om syrade grädden. Man måste väl kunna använda grädde, eller?
Hälsningar,
Yvonne

Svar: Det går absolut att använda vanlig grädde också :)
capibapp.se

mytaste.se