Köttbullar/Biffar

Hej!

Vet ni vad? Det behöver inte vara svårt att laga mat.
Det behöver inte vara jobbigt att laga mat.
Vad det däremot kan vara ibland är energikrävande.
Det är inte helt lätt att få ihop vardagspusslet med jobb/skola, komma hem, behöva laga mat för att sedan få en stunds ro, umgänge med vänner, familj eller liknande. För mig och många fler som har barn involverar också momentet att ”komma hem” att behöva hämta barn på förskola och skola därtill, för att sedan nästan behöva stresslaga mat.

Därför har jag börjat förbereda mat i förväg.
Jag tänker enkelt och billigt, och då är egna köttbullar/biffar ett superbra alternativ. Jag gör iordning basen, för att vid middagstid tillreda tillbehören till köttbullarna/biffarna.

Så här gör jag, enkla köttbullar/biffar:

1kg nötfärs
Ekologisk grillkrydda
Svartpeppar
Smör att steka i

Sätt på ugnen på 50 grader.
Blanda nötfärs med grillkrydda och svartpeppar i valfri mängd. Forma till köttbullar/biffar och stek på ganska hög värme i smör, och få en yta på köttbullarna/biffarna.
Lägg i en ugnsform in i ugnen så biffarna blir tillagade helt igenom.
Enkelt, smidigt och gott!
(Det går givetvis att byta ut grillkryddan mot någon annan krydda av tycke. Glöm då ej att tillsätta salt efter önskemål. I min ekologiska grillkrydda är ca 50% salt så jag saltar sällan extra)

 
 
mytaste.se